23 Iulie 2021
Comunicat de presă privind publicarea unor informații de portalul TIMPUL

UCIPE dezminte informația publicată de portalul Timpul, privind pretinsele încălcări în cadrul unor licitații. 

Ne exprimăm profunda dezamăgire de atacurile nefondate în adresa instituției și regretăm că informația a fost difuzată fără a fi probată sau verificată la instituțiile vizate în articol, fapt ce demonstrează tendențiozitatea și lipsa crasă de profesionalism al autorului anonim.

Asigurăm opinia publică că toate procedurile de licitație ale proiectelor vizate sunt strict reglementate de standarde internaționale recunoscute și sunt monitorizate riguros de finanțatorii proiectelor precum BM, BERD, iar proiectele implementate cu sprijinul UCIPE sunt supuse tuturor procedurilor internaționale și naționale de verificare și auditare.

Considerăm că atacul calomnios este îndreptat întocmai pentru a zădărnici eforturile depuse de autoritățile naționale și partenerii săi de dezvoltare, și a pune piedici proiectelor strategice de interconectare a sistemului energetic național cu cel european și de modernizare a sistemului termoenergetic, proiecte aflate în fază activă de implementare. 

Totodată, întru evitarea manipulării opiniei publice, UCIPE își exprimă disponibilitatea și deschiderea de a pune la dispoziție informație de interes public privind activitatea sa, inclusiv și la subiectul vizat.