29 Martie 2019
Proiectul de Dezvoltare a Sistemului Electroenergetic din Republica Moldova.
Lansarea contractului privind elaborarea proiectelor prealabile și a documentelor de licitație pentru linia de tensiune înaltă (158 Km) și modernizare a 2 stații electrice

La data de 28 martie curent a avut loc lansarea contractului de consultanță privind elaborarea proiectelor prealabile și a documentelor de licitație pentru construcția liniei aeriene de înaltă tensiune Vulcănești – Chișinău și modernizarea stațiilor electrice din Vulcănești și Chișinău.


În cadrul întâlnirii de lansare au participat reprezentanții UCIPE, reprezentanții Moldelectrica și experții consultantului selectat pentru desfășurarea sarcinilor sus menționate intec – GOPA International Energy Consultants.
Data preconizată pentru finalizarea sarcinilor propuse în cadrul acestui contract este 30 octombrie 2019.


Menționăm că activitățile sus menționate sunt finanțate din Fondul Fiduciar pentru dezvoltarea capacităților în regiunea Europei și Asiei Centrale și fac parte din activitățile de pregătire ale Proiectului de Dezvoltare a Sistemului Electroenergetic din Republica Moldova.
Scopul proiectului este de a spori capacitatea și a îmbunătăți fiabilitatea sistemului de transport al energiei electrice în Moldova.