07 Iulie 2023
Secretarul de stat Carolina Novac în vizită la UCIPE

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Energiei, Carolina Novac, a  desfășurat o ședință de lucru cu echipa Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE).

Discuțiile au vizat implementarea proiectelor în domeniul energetic de către UCIPE:

  • Proiectul Eficiența Energetică în Republica Moldova
  • Al doilea Proiect de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică din Chișinău (PIESACET-2)
  • Proiectul de Dezvoltare a Sistemului Electroenergetic (PDSE)

În cadrul discuțiilor, Directorul interimar UCIPE, Ruslan Surugiu, a făcut o prezentare a statutului de implementare a proiectelor, prioritățile pentru următoarea perioadă, precum și potențialele provocări, care pot fi prevenite prin consolidarea eforturilor.

În context, Secretarul de Stat, Carolina Novac, a menționat importanța proiectelor implementate atât pentru securitatea și eficiența energetică, cât și pentru profilul și capacitatea Republicii Moldova în implementarea proiectelor. Totodată, a oferit asigurări că Ministerul Energiei va oferi tot suportul pentru implementarea în termeni proximi a planurilor de acțiuni pe fiecare proiect separat.