29 Septembrie 2023
UCIPE și Termoelectrica S.A. au stabilit prioritățile de lucru în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică din Chișinău

Prioritățile de implementare a Proiectului de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică din Chișinău (PIESACET-2) au fost stabilite azi, 28 septembrie, în cadrul unei ședințe de lucru, cu participarea reprezentanților UCIPE și Termoelectrica S.A. Discuțiile au vizat progresul implementării proiectului pe fiecare pachet de achiziție, fiind punctate principalele activități care necesită a fi efectuate în perioada imediat următoare.

Unul dintre pachetele investiționale menționate ține de instalarea a 147 de Puncte Termice Individuale în peste 100 de clădiri publice și rezidențiale din capitală, ce vor oferi un șir de avantaje atât locatarilor, administratorilor de bloc, cât și furnizorului de energie termică, prin:

  • Îmbunătățirea calității serviciilor
  • Reducerea consumurilor de energie termică
  • Eficiență energetică

Licitația cu privire la pachetul investițional respectiv a fost lansată la 11 august curent, termenul pentru depunerea ofertelor fiind 19 octombrie curent, iar termenul de executare a contractului – 12 luni. În context, părțile au agreat necesitatea de a asigura instalarea PTI-urilor în termeni proximi după finalizarea sezonului rece, astfel încât în următorul sezon de termoficare (2024), adresele beneficiare să aibă noile instalații pregătite pentru funcționare.

Totodată, părțile au stabilit consolidarea forțelor pentru asigurarea tuturor proceselor ce ține de implementarea proiectului.

Directorul UCIPE, Ruslan Surugiu, a subliniat faptul că Proiectului de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică din Chișinău este unul foarte așteptat și necesar, atât pentru consolidarea securității energetice a statului, cât și pentru asigurarea oamenilor cu servicii calitative și eficiente energetic.